martes, 19 de marzo de 2013

…i van 35!!!


Cada vegada sorprèn menys la covardia del PP per reconèixer que els 35 decrets llei que han aprovat en Consell de Ministres des que van accedir al govern, tots ells amb un fil conductor en comú, que no és altre que la retallada de drets amb una base ideològica important i encaminats al benefici de la banca i la CEOE, que són els que mouen la ploma estilogràfica el Consell de Ministres i que acaba publicat al BOE.
La penúltima, m'agradaria dir l'última, la reforma del sistema públic de pensions. Alguns articles d'aquests últims dies la qualifiquen d'injusta i injustificada, cosa que és ben certa i ho afirmen persones de coneixement extens i contrastat. Jo crec que a més, com moltes reformes d'aquest Govern, innecessària. Però totes encaminades a seguir muntant el puzle perfectament dissenyat pel PP per seguir retallant drets.
Un comença a llegir l'exposició de motius d'aquest últim decret llei, i no arriba al 2on paràgraf i trobes la primera mentida, "el problema és l'envelliment de la població i la baixa natalitat" i l'acaba adornant amb l'augment de l'esperança de vida. Un llegeix això i pensa... que no se li passi cap brillant idea a algun ministre o ministra d'aquest "gran Govern"... sobretot pel que fa a esperança de vida.
El problema aquí, com amb els comptes de l'Estat, és l'ingrés. D'altra banda "mesures d'ocupació", "generar ocupació", etc. són frases estranyes per al PP, i se'ls complica més l'entesa si afegim que han de ser amb drets, salaris dignes i amb cotitzacions en condicions... per als empresaris també.
Per a un tema tan sensible com el Sistema Públic de Pensions, ja es van establir unes bases sòlides per a la seva gestió, i per mantenir i garantir canals de diàleg amb sindicats, i patronal també, i el PP l'ha passat per l'arc de la gavina, però com es pot veure i tenint en compte el contingut s'entén perfectament que la CEOE estigui còmoda i contenta, per això de moment no se li sent cap valoració a aquesta reforma.
El PP trenca les regles del joc i el seu compromís electoral un cop més. Com deia un tertulià en un programa de ràdio... "només falta que Rajoy és casi amb un home i incomplirà la totalitat del seu programa electoral". Trenquen les regles del joc i el sustenten en mentides, i una altra mentida més és el cost i viabilitat del sistema. A Espanya el cost de les pensions suposen el 10% del PIB, quan la mitjana de la UE dels 15 és el 11%, com Alemanya per cert, i a França el 14,6%, una altra mentida més, i si apostem per ser com Alemanya i com la UE encara tenim de marge 1% més.
Han situat qüestions demogràfiques i el cost del sistema com dos arguments determinants i de molt pes, els dos arguments són mentida i els utilitzen com a excusa per endurir l'accés a la jubilació anticipada, tant a la forçosa de 61 anys, com a la de 63 anys i voluntària. Aprovant també uns coeficients reductors molt importants a persones amb cotitzacions molt dilatades, això acompanyat d'un enduriment en l'accés al subsidi de majors de 55 anys, tot una demostració de polítiques responsables i d'acord amb la situació de les persones més necessitades, les persones aturades, justament polítiques que van en la línia oposada per no molestar ni a la banca, ni a la patronal, que és qui realitza les donacions que acaben en els sobres...
Però a més, com estan molt preocupats per l'atur juvenil, legislen per fer compatible el cobrament d'una pensió de jubilació amb el treball per compte d'altra o propi, i amb una cotització ridícula a la Seguretat Social.
Aquest Govern del PP segueix en les tesis neoliberals de les polítiques de retallades, a aquests no els importa ni el poble, ni la situació d'aquest; només els interessen els banquers i els seus amics de la CEOE, que són els que estan fent els negocis amb els nostres drets, ens treuen els nostres drets perquè ells facin seus negocis.
Deia ahir en una emissora de ràdio: "amb la decisió presa per Xipre, es demostra que no hi ha vida intel·ligent en el govern de la UE"... doncs és justament el que ve passant a l'Estat Espanyol des que governa el PP, i ha ser contagiós perquè també li passava a CiU, i ara comença a ocórrer-li a la pinça CiU-ERC, aquí hi ha la darrera decisió presa sobre els empleats públics de la Generalitat de Catalunya.

4 comentarios:

  1. La Reforma penalitza als majors de 55 anys i a les persones joves, als quals el Govern porta acorralant socialment des de l'inici de la legislatura. Una volta de rosca més, cap als aturats i aturades, dificultant encara més l'accés a l'ocupació. El govern del PP s'està caracteritzant a establir uns diagnòstics falsos i aplicar després els remeis equivocats, ...... l'ofensiva idiologica fa temps que està en marxa!,,,

    ResponderEliminar
  2. Crec que hi ha un punt on el cervell ja no pot filtrar més despropòsits, més atacs i més injustícies. Avui et llegeixo i em resulta impossible escriure des de la racionalitat. I només tinc preguntes al cap. Aquests personatges que ens ho estan fent passar tan malament, no pateixen alteracions de la son? Per què els hi costa tant veure’ns com a persones? Per què ens tenen tanta ràbia?

    Estan deixant famílies senceres sense cap ingrés, persones joves sense present ni futur, gent gran amb responsabilitats impossibles, infants marcats perque son filles o fills de classe treballadora.

    I avui més igual, fa molt temps que no em val l’argumentari de que això respongui a una ideologia concreta que totes i tots coneixem. Ja ho sé!. I no esperaré d’ells i elles ni igualtat política ni econòmica, noooo. Però en cap moment poden connectar amb principis universals com l'ètica, la justícia, el respecte, el compromís de no deixar al seu poble sense cap dret?.
    Es veu que no.

    ResponderEliminar
  3. El artículo ya recoge cual es la política del gobierno del estado español y del govern de Catalunya y cuales son sus aspiraciones que van mas allá de la salida de una crisis que los trabajadores no hemos creado, pero que nos la están haciendo pagar con intereses. Por un lado cuando nos hablan de recortes en la sanidad y la educación públicas' lo que no dicen es el desvío de dinero que pretenden hacia lo privado, para que los poderosos tengan unos beneficios tremendos, es decir, ellos si están preparando su futuro y el de los suyos. Y creo que lo mas importante, es que han roto con las reglas del juego, puesto que para afrontar una situación como esta de forma lógica y ordenada, es con el acuerdo de todos y CCOO, ya dimos muestras de nuestra capacidad de llegar a acuerdos.

    ResponderEliminar
  4. Lo mas curioso de estas politicas neoliberales y sobre todo las de nuestro gobierno español y catalán es que con el argumentario de, que son las que necesita el pais, son las que economicamente se pueden llevar a cabo y como cosa curiosa solo se recorta en sanidad, educación, en los salarios de los trabajadores/as, en los derechos sociales como, tasas judiciales, etc,etc. Y se permite a la gran subvencionada de este pais que es la banca española y catalana robar a los/as ciudadanos que pagan sus impuestos, con los desahucios, las acciones preferentes, etc, etc,y aun, y puede sonar a mofa, es que no se apliquen ningun tipo de recortes a la iglesia, al ejercito...

    ResponderEliminar