miércoles, 25 de junio de 2014

Això ens passa per un govern fatxa



Ara el Govern neofranquista i els poders econòmics, inclosa la patronal, volen posar la cirereta al pastís utilitzant la fiscalia. De fet, ja fa anys que alimenten una campanya agressiva i sostinguda de desprestigi cap al sindicalisme confederal. I per això utilitzen, entre d’altres, els mitjans de comunicació afins, que no són pocs, a més de tertulians i tertulianes bocamolls a l’estil maruhendà. Fa temps que aboquen mentides, veritats a mitges i “notícies” tergiversades. Busquen afeblir l’últim mur de contenció de defensa, denúncia, reivindicació i proposta que tenim els treballadors i treballadores, els ciutadans i ciutadanes. I encara que no és el tema que abordo des d’aquest escrit, val la pena esmentar que en aquesta estratègia sembla que algunes organitzacions que s’autodenominen d’“esquerres” coincideixen. Sapigueu que l’únic que poden aconseguir, així, és debilitar la classe treballadora.

Tornant a reprendre el fil anterior, en aquests últims anys hem patit reforma rere reforma: reforma laboral, reforma de la justícia, reforma de l’avortament, llei mordassa, etc. L’última, la reforma fiscal, que el Govern del PP intenta fer-nos veure i creure que és positiva. La reforma fiscal només beneficia les rendes més altes. I servirà com a excusa futura perquè el PP segueixi retallant en temes essencials i bàsics com educació, sanitat, serveis socials, etc., per la falta d’ingressos.  

Amb tota aquesta bateria de reformes, i sobretot amb les últimes, queda clara la base ideològica que tenen. L’última ofensiva del PP és la criminalització del dret a la vaga i, per llançar-la, compten amb una aliada necessària: la Fiscalia General de l’Estat. Fruit d’aquesta aliança, per criminalitzar la protesta i per carregar-se un dret fonamental com és el de vaga, ara mateix a l’Estat espanyol hi ha unes 50 causes obertes contra unes 150 persones vinculades a CCOO, amb peticions de penes de presó que van des dels 3 fins als 8 anys, com els que sol·licita la fiscalia per als companys d’Airbus.

I tot això, impulsat des de la política. Queda patent una vegada més, el tall neofranquista del Govern del PP. Amb els seus actes ens deixa meridianament clar el seu anhel de retornar a l’època de la dictadura franquista, en què els i les sindicalistes acabaven a la presó per defensar drets i llibertats. I així, de passada, fan tirar enrere i intenten fer callar el poble. On és la Constitució que tant defensen els “senyors i senyores del PP”? L’última a sumar-se a aquesta estratègia feixista és la CEOE (vegeu l’article de Público.es de 22 de juny del 2014). Amb l’ofensiva llançada a través de La Organitzación Internacional de Empleadores, de la qual forma part, han aclamat la proposta perquè la vaga no sigui un dret. A l’ofensiva política del PP, a la mediàtica per part d’alguns mitjans de comunicació afins i a la penal per part de la fiscalia, ara s’hi uneix la patronal CEOE a través de la reivindicació de la OIE.

Pot ser curiós que en un estat com Espanya, amb una “monarquia moderna...” amb una “democràcia avançada...”, etc., estiguem presenciant una persecució sense antecedents en un estat de dret per exercir un dret fonamental com el de vaga. Sapigueu que lluitarem fins on calgui perquè això no passi. I no ens oblidarem que hi ha corruptes imputats i jutjats del PP que no paguen per robar el poble. I tampoc ens oblidarem que les penes que sol·licita la fiscalia per als executius que han dirigit bancs i caixes, i que s’han assignat indegudament i il·legalment indemnitzacions i plans de pensions de milions d’euros, són penes irrisòries.

Volen deixar el poble sense veu. I insisteixo, no deixarem mai de cridar que “Això ens passa per un govern fatxa”.


Enrique Rodríguez Ruiz
Secretari general
CCOO Vallès Occidental - Catalunya Central

No hay comentarios:

Publicar un comentario