lunes, 4 de agosto de 2014

No tanquen per vacances...

No és cosa seva, ni de la CEOE, ni de la Banca, amb el Capital, ni del Govern de Rajoy i Mas, que a més estan sotmesos als desitjos dels abans esmentats. La situació de crisi, de recessió del poble de Catalunya i de l'Estat Espanyol els és completament igual; la crisi política, la corrupció (els Barcenas, Fabra, Matas, Gürtel, Casa Reial, clan Pujol, etc.) no és cosa seva tot i ser part determinant de les corrupteles. Tot els és igual per què el que volen és seguir acumulant,  aquest és el seu objectiu.

Ara el "senyor" Rosell gosa tractar de privilegiades a totes aquelles persones que tenen  un contracte laboral indefinit. I resulta sorprenent però aquesta barbaritat ha calat. I hi ha persones que se senten privilegiades o agraciades per treballar amb un contracte indefinit. No les criticaré, però cal que ens estimem una miqueta. Hem  d’entendre que defensar la feina digna i estable és un DRET i no un privilegi. Un privilegiat i un servent de la dreta més reaccionària i casposa de Catalunya i  l’Estat Espanyol és ell, en Rosell.

Les declaracions d’en  Rosell, animen al Govern del PP a que continuï  decretant reformes en el mercat laboral amb l'únic objectiu de reduir els drets i els salaris dels actuals treballadors i treballadores per incorporar al mercat de treball a persones amb contractes laborals en precari, contractes a temps parcial imposats, eventualitat, etc.  I a més ens diu que: "... els pares i avis han de transferir a fills i néts  els drets ..." per  això, segons el president de la "Gran Patronal",  cal reduir els drets dels "pares i avis ". Si aquesta és la fórmula de la Patronal per ser competitius, el problema no és només la crisi, un dels problemes més importants és el perfil tan baix que tenen la Patronal Espanyola i la Catalana. Una patronal que  pretén  que el Govern del PP i el de CiU a Catalunya, segueixin amb les polítiques de retallades de drets, per continuar tenint espais per seguir fent negocis amb les necessitats bàsiques del poble. Per aquest motiu  aplaudeixen les propostes que emanen de la FAES i que el PP va reproduint en decrets. En l'últim estudi de la FAES proposen les següents reformes... reformes que agraden molt a en Rosell:

• Baixar salaris
• Reduir indemnització per acomiadament
• Reduir el Salari Mínim Interprofessional
• Beneficiar les ETT per sobre de la INEM
• Reduir el temps de prestació d'atur
• Desvincular els salaris de l’ IPC

Com es pot veure són unes propostes noves i equilibrades.  Unes mesures que sempre  van en la mateixa direcció. Però s'han trobat amb un problema, i és que el Govern del PP s'ha vist en l'obligació de pactar una agenda de matèries a negociar que col·lisionen frontalment amb les "indicacions" de la FAES i els desitjos de Rosell. No s'ha pactat de bon grat.  Rajoy no ha patit un atac per fer el que cal i el que necessita el poble, que no.  És perquè el resultat de les eleccions europees han deixat clar el cansament de la ciutadania. I perquè  l'estratègia de mobilització sostinguda, mantinguda pel sindicalisme confederal, té un pes important.

El diàleg social ha de ser un dels motors de canvi de les polítiques dels governs del PP i CiU i els poders fàctics que els envolten. Cal situar, publicar i informar  de  les propostes que estem portant i que portarem a les diferents taules de negociació amb l'objectiu de revertir les situacions d'exclusió social i de pobresa. I amb un altre objectiu molt clar, com és la recuperació de drets. Si aquests objectius s'aconsegueixen, hi haurà pacte però si no és així, mantindrem les propostes per revertir la delicada  situació de la ciutadania en l'Acció sindical, en la reivindicació, en la pressió i en la mobilització. Un exemple recent, salvant les diferències, de sustentar la Negociació Col·lectiva en l'Acció Sindical, ha estat la lluita dels treballadors i treballadores d'Alstom Santa Perpètua.  Han aconseguit un bon acord, malgrat les amenaces de la direcció i de tenir alguns col·laboradors de l’empresa  en la plantilla que es van convertir en  autèntics "missatgers de la  por".

No m'agradaria acabar sense recordar que els i les feixistes que estan en el Govern de l'Estat Espanyol no tanquen per vacances. Però  davant de la seva dèria  de “desgovern” per afeblir  la classe treballadora i els seus impulsos ideològics incontrolats de deixar-nos sense drets, sempre tindran resposta. Continuarem defensant i exigint  ocupació de qualitat i  la garantia de rendes de ciutadania per a aquelles persones sense feina ni ingressos.  Treballem per recuperar els drets laborals i socials. I és que, el sindicalismes confederal ni fa vacances, ni descansa.

Enrique Rodríguez Ruiz
Secretari General
CCOO Vallès Occidental - Catalunya Central

No hay comentarios:

Publicar un comentario